Hardlopen; Goedkoop sporten met een uitstekend resultaat

Een conditie opbouwen, de extra kilootjes eraf werken, je gedachten verzetten…. Iedereen sport met een andere reden. Wat die reden ook is, feit is dat het voor elk persoon gezond is om iets aan beweging te doen. Je hoeft niet direct naar de fitnessclub te sprinten en een duur abonnement af te sluiten. Neen, je kunt het ook basic en goedkoop houden.

Trek bijvoorbeeld op je vrije momenten je hardloopschoenen aan en ren de nodige kilometers over het asfalt. Je kunt gaan wanneer je wilt en het kost je nauwelijks iets. Het enige waarvoor je betaalt, is een goede sportuitrusting. Denk aan ademende, opvallende kleding en niet geheel onbelangrijk een paar geschikte schoenen. Eventueel nog een mp3-speler om tijdens het rennen naar je favoriete muziek te kunnen luisteren en je kunt er tegenaan.

Loop niet te hard van stapel maar bouw het rustig op. Begin de eerste weken met enkele kilometers en niet meteen met een halve marathon. Vind je het moeilijk om zelf te bepalen wat een gezonde planning is? Het internet kan je hiermee verder helpen. Op verschillende gespecialiseerde websites vind je opgestelde schema’s voor beginners. Een ander uitstekend alternatief is het razend populaire Start-to-run programma van Evy Gruyaert. Wederom ben je goedkoop uit, want je kunt het gratis downloaden.

Sporten, je hoeft er niet maandelijks of jaarlijks een groot bedrag aan kwijt te zijn. Het kan op allerlei manieren en het belangrijkste is dat je het doet, zodat je lang gezond en fit blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>